Installatiebedrijf Brabant

Installatiebedrijf Brabant. Adan installatiebedrijf is een ervaren installatiebedrijf dat werk in Brabant. Al bijna 100 jaar werken wij in de mooie provincie Brabant. Brabant dat is afgeleid van Brabant, betekent drassig land. In een drassig land komt loodgieterwerk altijd van pas. Wij ontwikkelden onze kennis jarenlang en zorgden er zo voor dat wij op alle onderstaande vakgebieden thuis zijn:

 

 

  • CV
  • sanitair
  • zonnepanelen
  • vloerverwarming
  • Gas
  • water
  • dakbedekking
  • lood/ zinkwerk

Wij nemen grotere klussen voor bedrijven aan maar verzorgen ook kleine klussen voor particulieren. Vraag meteen uw offerte aan.

Installatiebedrijf Brabant
Installatiebedrijf Brabant

Klantgericht installatiebedrijf in Brabant

Als klein maar slagvaardig installatiebedrijf in Brabant zorgen wij voor persoonlijk en klantgericht contact. Wij hebben een zeer ervaren allround team dat de klussen grondig klaart. Onze monteurs zijn in te schakelen voor verschillende werkzaamheden: Van het verbouwen van uw badkamer, keuken of wc tot het aansluiten van een vaatwasser, gasfornuis of het herstellen van uw geiser en cv-ketel. Onze specialiteit is alles dat valt onder gas, water en sanitair. Wij helpen u graag.

 

Wij beschikken over een VCA veiligheidscertificaat, Veiligheid, Gezondheid en Milieu, en dat betekent dat wij ook mogen werken in risicovolle omgevingen zoals railgebonden bedrijven of de petrochemische industrie. Wij kunnen een grote variatie van klussen aan.

Adan in beeld

De afgelopen jaren heeft Adan een aantal bijzondere werkzaamheden uitgevoerd. We willen er een aantal aan jullie vertellen:

In oktober 2001 hebben we de eerste warmtepomp geplaats voor de wisselverwarming in Ravenstein. Deze pomp zorgt er voor dat de warmte die we zomers hebben word opgeslagen in de grond en win de winter weer kan worden gebruikt voor het verwarmen van de wissels.

In 1999 is de pomptoren op de maasvlakte leeg gepompt. Deze pomp zorgt er voor dat er water naar de brandleidingen kan lopen. ( De brandleidingen liggen tussen de sporen). Deze toren is door 2 duikers leeg gepompt, het water is opgeslagen in een vacuĆ¼m wagen. maastoren leeg gepompt door Adan Installatie bedrijf
maastoren buitenaanzicht Adan Installatie bedrijf

In 1995 is het koperen dak van de St Janskerk vervangen. Niet alleen het dak is vervangen maar ook de goten. Met deze klus zijn we een week bezig geweest. Als je nu voor de St Janskerk in Roosendaal loopt die je het koperen dak liggen dat we toen hebben vervagen. St Janskerk in Roosendaal, Dak vervangen door Adan Installatiebedrijf
St Janskerk in Roosendaal, Dak vervangen werk in uitvoering door Adan Installatiebedrijf

In 1998 het vervangen van de natuurleien op de dakkapellen van het stations gebouw in Roosendaal. Deze leien liggen er nog steeds op en zien er nog altijd netjes uit. Station Roosendaal, Dakkapellen dak vervangen door Adan Installatiebedrijf
Adan Installatiebedrijf, Dak vervangen Station Roosendaal

Onze diensten

Als bedrijf hebben we natuurlijk goede kennis van zaken en zijn we op alle vakgebieden thuis. We doen zowel in: Gas, water, dakbedekking, CV, sanitair, zonnepanelen, vloerverwarming en lood/ zinkwerk. We werken niet alleen voor particulieren maar ook zakelijk en voor Pro Rail.

Adan Installatiebedrijf heeft 2 gewilde monteurs met de nodige kennis. De monteurs zijn voorzien van de basis veiligheid en het digitaal veiligheid paspoort.

Adan Installatiebedrijf heeft vele certificaten. Zo is het bedrijf VCA** gecertificeerd, BTR gecertificeerd. Ook zijn we bij wat branche organisaties aan gesloten zoals bij de UNETO- Vni en bij Sterkin. We hebben een eigen storingsdienst die we aanbieden van maandag tot zondag. Alleen voor echte storingen!!!!!

 

Geschiedenis

Loodgieter is al een eeuwen oud beroep, in vroegere tijden zorgde de loodgieter voor de eerste primitieve waterleiding. Toen waren de keukens niet zo als wij die nu kennen. Vroeger hing er een reservoir boven het aanrecht waar je water uit kon laten lopen door middel van een kraan en dus niet meer naar buiten hoefde om water te gaan pompen vanuit de put. De kraan mocht natuurlijk niet lekken en werd gesoldeerd met lood en tin. Zo deed de loodgieter nog meer maken zoals zinken emmers deze werden van dezelfde materialen gemaakt als de goten, goten worden nu nog van zink gemaakt. De loodgieter verkochten ook de eerste fornuizen, gestookt op kolen of hout en later op stadsgas totdat men aardgas kreeg en alles moest worden opgebouwen. Het bedrijf wat we nu hebben is van generatie op generatie door gegeven.

Op 6 mei 1918 is de Roosendaals Handelsmij opgericht. In 1930 is de naam verander in Henry Adan ( opa Adan). Opa is toen door gegaan in elektriciteit, gas, water en sanitair. Tijdens de oorlog is het pand van opa op de bloemenmarkt in Roosendaal geraakt door een bom die bestemd was voor op het station in Roosendaal. Na de oorlog in 1952 is het pand weer opgebouwd. In 1953/1954 hebben de 2 zoon van opa Adan het bedrijf overgenomen en is de naam veranderd in Firma Adan. Zij deden behalve loodgieters werk ook elektra. Rond 1970 hebben ze het elektra weg gedaan en zijn ze door gegaan op het loodgieters werk.

Maak meteen een afspraak met ons installatiebedrijf in Brabant

Voor een klus in de provincie Brabant kunt u meteen contact opnemen. Wilt u meer informatie of advies, dan kunt u ons telefonisch bereiken.